Kuuntele keskustelu rasismista ja rasisminvastaisuudesta

Miten rasismi liittyy kolonialismiin? Miksi rasismista puhuminen on vaikeaa – vai onko se? Mikä on syksyllä 2015 kaikkein polttavin ongelma, johon rasisminvastaisessa toiminnassa tulisi tarttua? Muun muassa näitä kysymyksiä pohtivat tutkijat, aktivisti-journalistit ja kulttuurivaikuttajat Rasismi ja sen haastaminen nykypäivän Suomessa -keskustelutilaisuudessa. Kuuntele keskustelun podcast!

Rasisminvastainen tutkijaverkosto Raster ja CEREN (Etnisten suhteiden ja nationalismin tutkimuskeskus) järjestivät 15.10.2015 avoimen keskustelutilaisuuden Helsingissä. Raster kutsui kansalaisaktiivit pohtimaan tutkijoiden kanssa muun muassa sitä, mitä rasismi oikeastaan, millaista rasismia Suomessa esiintyy ja millä keinoin kansalaisaktiivit, julkiseen keskusteluun osallistuvat kirjoittajat ja tutkijat sekä kaikki Suomessa asuvat voivat purkaa sitä.
Rasismista ja rasisminvastaisuudesta keskustelivat:
Maryan Abdulkarim, kirjoittaja-aktivisti
Ahmed Al-Nawas, monikulttuurisuus- ja taideasiantuntija, kirjoittaja
Veronika Honkasalo, tutkijatohtori, Nuorisotutkimusseura
Koko Hubara, blogikirjoittaja ja toimittaja
Kari Saari, tutkija, Mikkelin ammattikorkeakoulu

1 Comment

Kommentointi on suljettu.