Kirjan julkkarit: ”Rasismi, Valta ja Vastarinta” (21.05, 16-18, Zoom)

Mitä rasismista pitäisi tietää? Millaista on antirasismi ja mitä rasisminvastainen toiminta edellyttää? Muun muassa näitä kysymyksiä käsittelee Rasismi, valta ja vastarinta: rodullistaminen, valkoisuus ja koloniaalisuus Suomessa –teos.

RASTER.FI -sivustolla on ilo kutsua teidät Rasismi, valta ja vastarinta –kirjan verkkojulkkareihin pe 21.5. klo 16-18. Tapahtuma järjestetään Zoomissa ja se on avoin kaikille, ennakkoilmoittatumista ei vaadita. (Linkki päivitetään Facebook-tapahtumaan ennen julkareita).

Rasismi, valta ja vastarinta käsittelee rasismiin ja rasisminvastustamiseen liittyviä ilmiöitä Suomessa. Kirjassa niitä avataan muun muassa rodullistamisen, valkoisuuden ja de/koloniaalisuuden käsitteiden avulla. Kirja koostuu sekä antirasististen aktivistien että tutkijoiden kirjoittamista teksteistä, ja monet kirjoittajista ovat osallistuneet aktiivisesti RASTER-verkoston toimintaan.

Julkkarit järjestetään kaksikielisenä tapahtumana. Englannikielisen osion jälkeen, klo 17-18 keskustelmme kirjasta suomeksi. Puheenvuoron pitävät Suvi Keskinen, Ulkar Aghayeva, Johanna Leinonen ja Saara Pellander, Pirita Näkkäläjärvi, Hai Nguyen, Liban Sheik ja Marianne Savallampi. Keskustelua fasilitoi Minna Seikkula, joka on yksi kirjan toimittajista (Katso ohjelmaa englanniksi täältä).